Petrecere la Hanul Hangitei de Sfântul Ioan! 7 Ianuarie La mulţi ani !

Bine v-am gasit în noul an!
Duminica, 7 ianuarie 2018, incepand cu ora 19.00, vă aşteptăm la petrecerea sarbatoritilor de Sfantul Ioan, la Restaurant Hanul Hangitei! Va intampinam cu preparate traditionale romanesti, iar cu muzica live va incanta cu lautari vestiti precum NELU PLOIESTEANU, Nicu Gigantu, Gheorghe Turda acompaniati de GEORGE UDILA, MIU ADRIAN, FLORIN BOLOCAN, VASILE BARBU! La multi ani tuturor celor care isi sarbatoresc onomastica de Sfântul Ioan!

Ioan este un nume iudaic: “Iohanan” prescurtare din “Iehohanan” si inseamna “Dumnezeu s-a milostivit”. Foarte multi romani poarta numele de Ion (forma neaosa), Ioan sau Ioana, fie ca atare, fie in diferite variante: Ionel, Nelu, Ionica, Nica, Ionut, Onut, Ionela, Nela, Ionica sau Oana, alcatuind cea mai bogata familie onomastica din Romania.
In aceasta zi de sarbatoare nu lipsesc nici traditiile si obiceiurile populare. In trecut de Sfantul Ioan avea loc Torontoiul sau Iordanitul femeilor, un ritual din care s-a mai pastrat doar ospatul final, ospat ce incheie astfel ciclul sarbatorilor de iarna.

Va asteptam pe Bld.Marasesti nr 70-72

Rezervari : 0758043355

2 thoughts on “Petrecere la Hanul Hangitei de Sfântul Ioan! 7 Ianuarie La mulţi ani !

 1. Alexiana Mirela Banea spune:

  Buna seara, As vrea sa stiu daca, sambata 13 ianuarie 2018 aveti muzica live si cine sunt invitatii? Multumesc mult

  • Hanul Hangitei spune:

   Buna dimineata, ca invitati ii avem pe urmatorii : NELU PLOIESTEANU, Nicu Gigantu, Gheorghe Turda acompaniati de GEORGE UDILA, MIU ADRIAN, FLORIN BOLOCAN, VASILE BARBU.

   Pentru rezervari si informatii va rugam sa sunati la numarul de telefon : 0758 043 355

   Va multumim !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *